[ad_1]
ایسنا/ خراسان رضوی وزیر فرهنگ و اسلام به مناسبت روز درگذشت عطار نیشابوری پیامی صادر کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ اسلامی و ارشاد خراسان رضوی، پیام محمدمهدی اسماعیلی به این شرح است:
«آسمان درخشان اسلام ایرانی، سرای ستارگان درخشانی است که از فرهنگ ایرانی فراتر می رود، زمین حلقه ای است از قلم های چرخان و اشک ها و رازهایی نهفته در جادوی کلامشان، شگفت انگیز، با نام ها و خاطرات زبان انسان و اسرار. از قلم آنها، روح اسطوره ها و مردمان اسرار و دانش و خرد را بیدار می کند.
شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری یکی از این مشاهیر است که آوازهای او مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و سخنان سخاوتمندانه اش چهره ادبیات ما ایرانیان را زیباتر و شاداب تر می کند. سالک الهی با عمیق ترین سرچشمه گفتمان معنوی در این عصر درخشندگی در برابر چشمان تشنه ی معرفت ناب ایران اسلامی است و سیمرغ خوش نام بلند بر لبه ی ادب می نشیند. و کرامت انسانی. عطار پیرمردی اسرارآمیز، شاعر بزرگی چون مولانا است که به عظمت نام خود سر تعظیم فرود می آورد و خود را بر منحنی «شهر هفت عشق» خود می داند.
نبوغ این شاعر بزرگ با اشعار و اشعار فراوان نغز و دلاویز حامی سرسخت هویت ایران و منطقه الطیر است، این گوهر درخشان ظرافت راز را می آموزد. چنین یادگاری از اولیای الهی جلوه ای از قلب الهی است.
عطار شعر را وسیله بیان خود با مردم و پیروان می داند. نگرش نظری و عملی او نیز در راز پانسمان زخم ها و مصیبت ها و رسیدن به هدف نهایی رفتار نقش مهمی دارد و وقتی از درد می گوید به شفا نیز می اندیشد. داروی دردی که او از آن می گوید پیوند واقعیت و مرحله تقرب به خداوند متعال است. این سخنران بزرگ که تمایلی به دریافت آموزه های اخلاقی به شیوه واعظی ندارد، سعی می کند چیزی غیرانسانی و معنوی را از مردم بگیرد تا آن را تا حد امکان در دسترس قرار دهد.
جهان بینی اسرارآمیز شیخ عطار با آموزه های مقدس قرآن آمیخته است و از تعالیم این کتاب آسمانی پیروی می کند:
از هنرش آدم از گِل بیرون می آید/ صد جواب می شنود مدام
با علمش استاد اسرار شد / خودش دید
تئوری، وسعت ژرفا، ژرفای اندیشه و وسعت معنای تعلیم است که راز عطار را در مرزهای آسمان و زمین میان شهوات و درک و عزم انسان و جامعه در تعادل بسیار نگاه داشته است. نکاتی که می تواند سرمشق اندیشمندان فرهنگی و هنری معاصر باشد.
همچنین الگوگیری از اسرار و بزرگانی چون شیخ فریدالدین که از ویژگی های آن پاسداری از فرهنگ و انسانیت و اخلاق است، به نسل آینده کمک می کند تا با رویکرد صحیح، زندگی اجتماعی خود را سامان دهند.
این یادواره گامی موثر در جهت تقویت هویت ایرانی و اسلامی و خودباوری، توسعه و تعمیق فهم و زبان ملی و وحدت منطقه ای و اتحاد هدفمند و توسعه و ارتقای روابط فرهنگی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی است. ایران. لذا تمامی تلاش های علمی و فرهنگی در این زمینه ستودنی و شایسته است.
لذا به مناسبت خجسته یادبود شیخ فریدالدین عطار نیشابوری از توجه همه اندیشمندان ادبی و هنری اقصی نقاط میهن اسلامی و خارج از کشور نهایت تشکر و قدردانی را دارم و از مقام خود دفاع کنید. افتخار، احترام به ایران و تلاش دست اندرکاران. من از صمیم قلب به این شخصیت بزرگ شهر فرهنگ و ادب نیشابور احترام می گذارم.»
انتهای پیام/
Source link